Συζητήθηκε ο χωροταξικός σχεδιασμός σε Κεφαλονιά, Ιθάκη

Spread the love

Το καθεστώς Χωροταξικού Σχεδιασμού στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, πολλώ δε μάλλον μετά την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου στα Ιόνια Νησιά, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, οι Παναγής Καππάτος, Αλέξανδρος Παντελειός και Μάκης Βασιλάτος.

Στη συνάντηση, όπως έγινε γνωστό:

  • Συζητήθηκε η δυνατότητα παράτασης της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
  • Εξετάστηκε το καθεστώς Χωροταξικού Σχεδιασμού στα νησιά μας, ιδίως μετά την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου στα Ιόνια Νησιά, και αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις για τις απαραίτητες αλλαγές στους περιορισμούς δόμησης σε περιοχές εκτός σχεδίου, που λειτουργούν ανασταλτικά για την τοπική οικονομία.
  • Συζητήθηκε σε τεχνικό επίπεδο η αναθεώρηση του ορίου για το ύψος στις στέγες των κτιρίων παραδοσιακών οικισμών, κάτι που αφορά οικισμούς της Βόρειας Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
  • Έγινε επισκόπηση σε νομοτεχνικό επίπεδο των επόμενων βημάτων για την ρύθμιση του καθεστώτος του Ιδιωτικού Δασικού στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.