«Μαχαιριά στην καρδιά» της Τουρκίας από Κεφαλονίτη δικηγόρο – Ιστορική νίκη

Spread the love

Ιστορική νίκη ήταν αυτή που επιτεύχθηκε από ελληνικής πλευράς στη διαμάχη για τις τιμές φυσικού αερίου μεταξύ της ελληνικής Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και της αντίστοιχης τουρκικής εταιρείας BOTAS.

Ο Κεφαλονίτης Νικόλαος Φαραντούρης

“Αιχμή του δόρατος” ο Νικόλαος Φαραντούρης

Η νομική ομάδα της ΔΕΠΑ, υπό τον τότε Νομικό Σύμβουλο Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Κεφαλονίτη, Δρ. Νικόλαο Φαραντούρης και τα διεθνή δικηγορικά γραφεία Three Crowns και Clyde & Co, πέτυχαν να εφαρμοστεί στον τρόπο υπολογισμού της τιμής προμήθεια του φυσικού αερίου από την Τουρκία προέλευσης Αζερμπαϊτζάν, η μεσοσταθμική τιμή εισαγωγών φυσικού αερίου που ισχύει για τη Γερμανία.

Ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το διαιτητικό όργανο έκρινε ότι η ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου δικαιούται τιμών φυσικού αερίου που ισχύουν στην Γερμανία, γεννώντας έτσι απαιτήσεις έναντι της κρατικής εταιρείας της Τουρκίας από την ελληνική πλευρά εκατοντάδων εκατομμυρίων και μάλιστα αναδρομικά από το 2011!

Η τουρκική πλευρά θα καταβάλλει περίπου 250εκ. δολάρια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό που υποχρεούται να καταβάλει η τουρκική εταιρεία φυσικού αερίου αγγίζει τα 250εκ. δολάρια, κάτι που αποτελεί ιστορική νίκη του Κεφαλονίτη δικηγόρου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.