Η Κεφαλονίτισα που έφερε κοντά την Ελλάδα και τη Γαλλία

Spread the love

Αναντίρρητα, έχει βάλει ένα «λιθαράκι», προκειμένου να έρθουν πιο κοντά η Ελλάδα και η Γαλλία. Αναφερόμαστε στην επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στη Πάτρα, Χριστίνα Δευτεραίου, της οποίας απονεμήθηκε το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος της Αξίας.

Ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα, Πατρίκ Μεζονάβ, ταξίδεψε χθες Σάββατο μέχρι την Πάτρα, ώστε να βρεθεί στην τελετή που διοργανώθηκε προς τιμή της Κεφαλονίτισας, στο δικηγορικό σύλλογο Πατρέων.

Το έργο της Χριστίνας Δευτεραίου

Η Χριστίνα Δευτεραίου, δίχως αμφισβήτηση, έχει ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας, στον τομέα δράσης της, ενώ συμβάλλει στη σφυρηλάτηση των σχέσεων και τη συνένωση των δύο λαών. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Γαλλική Πρεσβεία θα αυξήσει τους προσεχείς μήνες την παρουσία της στην Πάτρα, αρχής γενομένης από την υποστήριξη όσων διδάσκουν την γαλλική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένης της Πάτρας και όλης της Πελοποννήσου.

Ο Γάλλος πρέσβης δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να παραχωρηθούν όλα τα μέσα για την αύξηση του αριθμός των φοιτητών, ενώ θα βοηθήσει τα μάλα ανθρώπους των μουσείων και επιχειρηματίες ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης να μεταφράσουν καταλόγους στα γαλλικά, ώστε να υποδέχονται καλύτερα τους γαλλόφωνους τουρίστες.

Αντί επιλόγου, ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα, Πατρίκ Μεζονάβ, ανέφερε ότι θα τετραπλασιαστεί ο προϋπολογισμός, που διατίθεται για υποτροφίες σε φοιτητές , ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *