Οι …τρεις σωματοφύλακες της Κεφαλονιάς

Spread the love

Είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια τον «υπόγειο πόλεμο» μεταξύ του δημάρχου και του βουλευτή στην Κεφαλονιά. Το «διαίρει και βασίλευε» βόλευε πολλούς και δημιουργούσε προβλήματα στην πορεία του νησιού προς τα μπροστά. Γι’ αυτό και όλα αυτά χρόνια η εξέλιξη ήταν μηδενική και το μόνο που κυριαρχούσε ήταν η διαμάχη, η έντονη διχογνωμία και η υποανάπτυξη.

Η ενεργοποίηση των Καππάτου, Μιχαλάτου, Τραυλού

Το μεσημέρι της 12ης Φεβρουαρίου ο βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, θα βρεθούν ενώπιον της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνης, για την προστασία και ανάδειξη του θολωτού Μυκηναϊκού Τάφου στα Τζανάτα.

Και οι τρεις είναι άνθρωποι «χαμηλών τόνων» και οι τρεις γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη της Κεφαλονιάς θα προέλθει μέσα από την ομόνοια, την αγαστή συνεργασία και την ομαδική δουλειά. Το πρώτο δείγμα είναι άκρως θετικό και ενθαρρυντικό, έχοντας ως παράδειγμα την ενεργοποίηση των τριών θεσμικών φορέων για την ανάδειξη του θολωτού τάφου στα Τζανάτα.  

Όπως απόλυτα εύστοχα είπε πριν από λίγες ημέρες ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ, «οι κομματικές ταυτότητες δεν έχουν θέση στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς δεν υπάρχει κάτι να χωρίσουν μεταξύ τους». Ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι πρωταρχικός στόχος αποτελεί η ανάπτυξη, η προώθηση και η προβολή του νησιού πέρα και πάνω από τις κομματικές ταυτότητες. Προφανώς έρχεται μια νέα εποχή για την Κεφαλονιά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.