Οι πιέσεις των Κεφαλονιτών στον Κεφαλογιάννη για την ανάπτυξη και αποκατάσταση των ζημιών

Spread the love

Εκ προοιμίου ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, γνώριζε ότι δεν πρόκειται για μια ήρεμη διήμερη επίσκεψή στην Κεφαλονιά.

Πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός επισκέφθηκε τις εργατικές κατοικίες του Ληξουρίου και άκουσε τα προβλήματα που έχουν οι κάτοικοι. Χθες, βέβαια, βρέθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης και άκουσε φορείς του νησιού.

Το «παρών» στην σύσκεψη έδωσαν οι Ρόδη Κράτσα και ο αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Παναγής Καππάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δήμαρχος Σάμης, Μάκης Μονιάς, οι αντιδήμαρχοι δήμου Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός και Σπύρος Σαμούρης, ο αντιδήμαρχος δήμου Ληξουρίου, Γεράσιμος Γαλανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Κουρής.  

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έθεσε το θέμα της μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού του Αργοστολίου. Ο Κεφαλογιάννης ανέφερε:

«Θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες η σύμβαση που θα αφορά την οδική ασφάλεια στα Ιόνια Νησιά ύψους 30 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8 θα αφορούν την Κεφαλονιά. Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή και αφορά τα υδατοδρόμια, που θα δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση στα νησιά του Ιονίου.

Ενημερώθηκα για τα θέματα που αφορούν το νησί και η όποια διαβούλευση θα γίνει με τις τοπικές κοινωνίες. Στην σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του νησιού και την αποκατάσταση των ζημιών από τα προηγούμενα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *