Προσωπική επιτυχία του Νίκου Ανουσάκη το χρέος των 6εκ. ευρώ

Spread the love

Η οικονομική διαφορά μεταξύ 6 και 14εκ. ευρώ δεν είναι δα και τόσο μικρή. Αλλά ακόμα και το ποσό των 6εκ. ευρώ δεν είναι αμελητέο. Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Σταύρος Σπαθής, μίλησε για χρέος που αγγίζει τα 14εκ. ευρώ, ενώ ο πρώην, Νίκος Ανουσάκης, το προσδιορίζει στα 6. Περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα.

Δεν θα μπούμε στη διχογνωμία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του νυν και του πρώην για το ακριβές ύψος του ποσού. Οι ορκωτοί λογιστές πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να διαπιστώσουν πόσα ευρώ λείπουν από το «σακούλι» της επιχείρησης.

Τα “λόγια του αέρα” του Νίκου Ανουσάκη

Ούτε, βέβαια, θα αναφερθούμε στους χαρακτηρισμούς του Ανουσάκη στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο οποίος αντί να καταθέσει ντοκουμέντα για να δικαιολογήσει τα όσα υποστηρίζει, καταφεύγει σε ασήμαντους χαρακτηρισμούς και μια ακατάπαυστη μπουρδολογία. Χωρίς έγγραφα και στοιχεία…

Το ερώτημα, βεβαίως, που τίθεται είναι για ποιο λόγο λείπουν 6εκ. ευρώ, όπως υποστηρίζει ο Νίκος Ανουσάκης. Γιατί ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ άφησε το χρέος όχι μόνο να αυξηθεί, αλλά να φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη;

Ποια είναι η δουλειά του προέδρου της ΔΕΥΑΚ

Η δουλειά του προέδρου μιας επιχείρησης δεν είναι αυτή του τοποτηρητή ή ακόμα χειρότερα του πολιτικάντη. Πρώτιστο έργο του είναι η είσπραξη των οφειλών και η αποφυγή μιας ακόμα ζημιογόνας επιχείρησης, που κινδυνεύει να πτωχεύσει.

Πως θα συμβεί αυτό; Γι’ αυτό ορίζεται ο πρόεδρος… Γι’ αυτό πληρώνεται ο πρόεδρος… Όχι, για να κάνει τη «γλάστρα» ή για κάνει πολιτικά παιχνίδια. Ο πρόεδρος ορίζεται για να «κρατήσει στη ζωή» την επιχείρηση. Σαν να είναι δική του… Κάθε ευρώ που δεν εισπράττεται να τον στεναχωρεί και να τον προβληματίζει.

Έξι εκατομμύρια ευρώ έχει χρέος η ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με τον Νίκο Ανουσάκη. Το αποδεχόμαστε και αναρωτιόμαστε: Αποτελεί προσωπική επιτυχία του ότι το χρέος έφθασε στα 6εκ. ευρώ; Πρέπει να πανηγυρίσουμε; Να τον ευχαριστήσουμε που εκτίναξε το χρέος στα 6εκ. ευρώ; Να του πούμε “και πάλι καλά που δεν το διπλασίασες;”

Και αναρωτιόμαστε: Αν ο Νίκος Ανουσάκης ήταν πρόεδρος μιας ιδιωτικής επιχείρησης και άφηνε έλλειμμα 6εκ. ευρώ, τι θα συνέβαινε; Για σκεφτείτε το καλύτερα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *