Στ. Σπαθής: Χρέος 14εκ. ευρώ έχει η ΔΕΥΑΚ! – Η επιχείρηση κινδυνεύει να τιναχθεί στον «αέρα»

Spread the love

«Καταπέλτης» ήταν ο  πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Σταύρος Σπαθής, ο οποίος μαζί με τον διευθυντή, Μάκη Γασπαρινάτο, περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συμβαίνουν στην επιχείρηση.

«Η επιχείρηση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέλευση που έγινε στην Σκάλα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ: «Το χρέος της είναι 14 εκ. ευρώ και αποτέλεσε για μένα μια αφορμή για να αναλάβω την προεδρία!!!»

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν:

  • Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω σε μεγάλο βαθμό, αλλά θέλω και την βοήθεια όλων σας και κυρίως των συναδέλφων μου επαγγελματιών. Τα χρέη των επιχειρήσεων στη ΔΕΥΑΚ φτάνουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ξέρω ότι υπάρχουν συνάδελφοι με οικονομικά προβλήματα, αλλά και στρατηγικοί κακοπληρωτές, που εδώ και μια δεκαετία σχεδόν εκμεταλλεύονται πολιτικές καταστάσεις και δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Θέλω να βοηθήσω και για τον λόγο αυτό πήραμε απόφαση ως Δ.Σ. να κάνουμε τα πάντα για να εισπραχθεί το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτά τα 7 εκ.

Ήδη τρέχει η ρύθμιση που έχουμε ανακοινώσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Με αυτή τη ρύθμιση οι επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα να μην χρεωθούν το 80% των προσαυξήσεων και να εξοφλήσουν το υπόλοιπο χρέος τους σε μέχρι 48 δόσεις. Δεν θέλω να το κάνω, αλλά από την 1η Μαρτίου τα συνεργεία θα βγουν έξω και θα κόβουν το νερό σε αυτούς που δεν έχουν πληρώσει ή δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

  • Έως τις 31 Μαρτίου όλοι πρέπει να έχουν συνδεθεί, προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο Βιολογικός, να πέσει το κόστος κατανάλωσης ανά παροχή, αλλά και αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε την Πολεοδομία για να ελέγξει ποιος έχει συνδεθεί και ποιος όχι. Πρέπει να προσέχετε από τον γείτονά σας ή τον επισκέπτη της Σκάλας, ο οποίος ανώνυμα ή επώνυμα μπορεί να κάνει καταγγελία και τότε η Πολεοδομία είναι υποχρεωμένη να επέμβει.

  • Δεν είναι απαραίτητο το ποσό αυτό να πληρωθεί εφάπαξ, αφού η ΔΕΥΑΚ θα δώσει την ευκαιρία να πληρωθούν τα 300 ευρώ σε τρεις δόσεις με τον λογαριασμό του νερού, ουσιαστικά μέσα σε έναν χρόνο αφού ο λογαριασμός του νερού στην Δ.Ε. Ελειού Πρόννων πηγαίνει στους καταναλωτές ανά τετράμηνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.