Επίθεση σε Κράτσα από την ΑΝΑΣΑ για την οδική ασφάλεια – Η αναζήτηση των 30εκ. ευρώ

Spread the love

Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά κατά της Ρόδης Κράτσα, καταγράφοντας τον κίνδυνο μη υλοποίησης προγράμματος για την οδική ασφάλεια…

Ο κίνδυνος μη υλοποίησης του προγράμματος

Με επικοινωνιακές «φούσκες» προσπαθεί η περιφερειακή αρχή Κράτσα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι αφ’ ενός, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, ούτε ένα ευρώ από το ΠΔΕ δεν εισέρρευσε στα ταμεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο τέλος του έτους, και αφ’ ετέρου ότι η σημαντική μείωση απορρόφησης πόρων στα έργα του ΕΣΠΑ το τελευταίο διάστημα δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο μη υλοποίησης του Προγράμματος!

Στην λογική αυτή εισηγήθηκε και ψήφισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 23/01/2020 την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Υποδομών και την Εγνατία Α.Ε. για έργο οδικής ασφάλειας στα νησιά μας προϋπολογισμού 30 εκατ. Ευρώ!

Μόνο που παρέλειψε να ενημερώσει το σώμα ποιος είναι ο κωδικός από τον οποίο θα ληφθούν οι πόροι αυτοί. Και αυτό γιατί την δεδομένη στιγμή οι πόροι αυτοί δεν υφίστανται. Προγραμματική σύμβαση όμως χωρίς σαφές πλαίσιο χρηματοδότησης δεν μπορεί να υπάρξει, είναι μη σύννομη και δεν παράγει αποτέλεσμα. Θράσος; Άγνοια; Και τα δυο; Όπως και να έχει, πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πρακτική για τα συμφέροντα των πολιτών και την αξιοπιστία του θεσμού.

Αλλά δεν είναι το μόνο μελανό σημείο στην υπόθεση αυτή.

  • Εισάγει ως εταίρο το Υπουργείο Υποδομών, όχι για να χρηματοδοτήσει την ΠΙΝ όπως θα ήταν ευκταίο, αλλά για να διαχειριστεί το όλο έργο και να διεξάγει τους διαγωνισμούς. Για να το πετύχει αυτό η κ. Κράτσα, αυτοδιασύρεται, στέλνοντας έγγραφο ότι οι τεχνικές υπηρεσίες δεν μπορούν, δήθεν, να εκτελέσουν το έργο!
  • Εισάγει ως δεύτερο εταίρο την Εγνατία Α.Ε., την στιγμή που η εταιρεία αυτή είναι υπεύθυνη γιατί επί τρία περίπου χρόνια ουδέν έπραξε για την υλοποίηση άλλου έργου οδικής ασφάλειας 4.000.000 ευρώ που της είχε ανατεθεί από την ΠΙΝ. Αναξιόπιστη πλήρως στο έργο των 4 εκατ., αναβαθμίζεται με συμμετοχή σε έργο 30 εκατ. ευρώ!

Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι το καράβι της περιφερειακής αρχής Κράτσα και των προθύμων συμμάχων της «μπάζει» από παντού. Δεν πρόλαβε να αποπλεύσει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και πλέει κι όλας ακυβέρνητο.

Συστήνουμε στην κ. Κράτσα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειας. Ας αποφασίσει να γίνει κάτοικος αυτού του όμορφου τόπου, που την τίμησε με την θέση της Περιφερειάρχη. Όπως δήλωσε και ο εκ των προθύμων κ. Σπύρου: “η Περιφέρεια δεν διοικείται από μακριά και με emails”!

Η ΑΝΑΣΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν πρόκειται να επιτρέψει την πισωδρόμηση. Τα Ιόνια Νησιά πατούν γερά στα πόδια τους και τους ανήκει μια καλύτερη θέση στην νέα δεκαετία, για τον τόπο και τους πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.