Η Κεφαλονίτισα που χαρακτηρίζεται ως η “σύγχρονη ιεραπόστολος”

Spread the love

Η απόφαση που πήρε η Κεφαλονίτισα δασκάλα ήταν μεγάλη και σημαντική. Από την πολύβουη και υπερκινητική Νέα Υόρκη μετακόμισε στην μακρινή και απόλυτα ήρεμη και χαλαρωτική Αλάσκα. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 η Χριστίνα Γρηγοράτος διδάσκει και όπως φαίνεται, δεν θα σταματήσει να το πράττει τον Ιούνιο του 2021, οπότε και λήγει η σύμβασή της.

Η ιστοσελίδα Indeed.com της άλλαξε τη ζωή, δίνοντας την ευκαιρία να μετακινηθεί για, τουλάχιστον, δύο χρόνια στο Κιπνούκ της Αλάσκας. Άφησε την αστική ζωή και ξεκίνησε την περιπέτεια. Όπως μαρτυρεί και το επώνυμό της, η Χριστίνα είναι Κεφαλονίτισα (ο πατέρας της ονομάζεται Γεράσιμος) και έχει διδάξει σε πολλά σχολεία, καθ’ ότι είναι καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας.

Η συνάντηση γονέων- δασκάλων για κέικ

Κι αν νομίζετε ότι υπάρχουν ομοιότητες, απλά θα σας αναφέρουμε ότι όπως ανέφερε η Χριστίνα Γρηγοράτος σε εφημερίδες της ομογένειας, οι μαθητές της προέρχονται οικογένειες σκληρά εργαζόμενες, που όμως, υποστηρίζουν η μία την άλλη. Εβδομάδα παρά εβδομάδα συναντιούνται οι δάσκαλοι με τις οικογένειες για ένα «cupcake», με συνέπεια οι πρώτοι να αφομοιώνονται και να κοινωνικοποιούνται πιο εύκολα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γονείς των σπουδαστών προσκαλούν συχνά – πυκνά τους καθηγητές για δείπνο! Πρωτόγνωρες καταστάσεις…

Η κοινότητα Κίπνουκ προσπαθεί να κρατήσει τους καθηγητές, προσφέροντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διαμονή, διατροφή αλλά και τη μάθηση των παιδιών. Το σχολείο διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία, με την Apple TV, φορητούς υπολογιστές και iPad.

Δεν υπάρχουν κρεοπωλεία, σινεμά και εστιατόρια

Η Χριστίνα προσαρμόστηκε σχετικά γρήγορα στη νέα ζωή της και μαζί με τους φίλους της ανοίγουν μια τρύπα στον πάγο και ψαρεύουν… Είναι, άλλωστε, ειδική στην προετοιμασία για το μαγείρεμα των ψαριών. Το ακόμα καλύτερο; Δεν υπάρχουν κρεοπώλες στο Κιπνούκ… Η Χριστίνα ανέφερε ότι μια κονσέρβα ψαριού τόνου κοστίζει γύρω στα 6 δολάρια. Προσθέστε ότι δεν υπάρχουν αρτοποιεία, σοκάκια, αίθουσες μπόουλινγκ, κινηματογράφοι και εστιατόρια. Άπαντες μαγειρεύουν στο σπίτι τους, το δικό τους φαγητό.

Όλοι τους είναι πιο κοντά στη φύση, με έναν πνευματικό τρόπο ζωής. Έναν τρόπο μη υλιστικό, μακριά από τη δύση… Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα, πρόκειται για μια σύγχρονη ιεραπόστολος…

Πηγή: greeknewsonline.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *