Τα λιμενικά ταμεία θα ελέγχονται από το κράτος – Χάνεται ο αυτόνομος ρόλος

Spread the love

Στον έλεγχο της πολιτείας αναμένεται να περάσουν τα 71 λιμάνια και οι λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής πλοίων, τα οποία διαχειρίζονται δήμοι και κοινότητες!

Ο νυν υπουργός Νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε κατά τη διάρκεια του 5ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής ότι ο έλεγχος των λιμενικών ταμείων θα περάσει στο κράτος, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Στο λιμενικό τομέα, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες βιωσιμότητας για κάθε ένα από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια και μέσα στο 2020 προχωράμε στο διαγωνιστικό μέρος, εκκινώντας από τα λιμάνια εκείνα που ήδη γνωρίζουμε πως έχουν προκαλέσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Με τον τρόπο αυτό, αντί για το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων, που όπως ευθύς εξ αρχής είχα δηλώσει, έτσι όπως ήταν σχεδιασμένο δεν θα απέδιδε, διασφαλίζουμε την ανάπτυξη κάθε λιμανιού, με βάση τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητές του», είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης και πρόσθεσε:

«Προωθούμε αλλαγές στο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης με απώτερο στόχο την ένταξη των λιμένων που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο Δήμων και Κοινοτήτων υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *