Τα μηνύματα του Μιχαλάτου στην πρώτη συνέντευξη Τύπου

Spread the love

Οι πρώτες 100 ημέρες του Θεόφιλου Μιχαλάτου στον δημαρχιακό θώκο μόνο εύκολες και χαμογελαστές δεν μπορείς να τις πεις. Τουναντίον, τα προβλήματα φαντάζουν ανυπέρβλητα και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πόση δουλειά θα έχουν τα προσεχή τέσσερα χρόνια.

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος θέλησε να περάσει το μήνυμα του «λιτά και απέριττα» ή αλλιώς «σεμνά και ταπεινά», δίχως …φωτολαμψίες και χλιδή. Χωρίς μεγαλοστομίες. Εξ ου και πραγματοποίησε τη συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του, μακριά από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες. Τους οποίους, όμως και εξήρε για το μέχρι τώρα έργο τους, που αναντίρρητα είναι δύσκολο λόγω των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν.

Οι προτεραιότητες που έθεσε

Ακούγοντας τον δήμαρχο Αργοστολίου συνειδητοποιήσαμε ότι οι προτεραιότητες που έχει θέσει τα επόμενα χρόνια είναι η αξιοποίηση του λιμανιού, η μετατροπή του «Μεγάρου» σε Πινακοθήκη και η αξιοποίηση του Θαλασσόμυλου.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι η ακριβής καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, όπου κι αν βρίσκεται και η πλήρης αξιοποίησή της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Είναι, ίσως, από τα πιο καίρια ζητήματα.   

Τα προβλήματα που συνάντησε

Από προβλήματα άλλο τίποτα… Τις πρώτες 100 ημέρες είδε πολλά χρέη, ελλείψεις στο υπαλληλικό προσωπικό αλλά και …εξαφανισμένοι ισολογισμοί (βλέπε Λιμενικό Ταμείο). Θεωρείται βέβαιο ότι ο Μιχαλάτος δεν βρίσκεται καν στη γραμμή εκκίνησης για το …400αρι, αλλά πολλά – πολλά μέτρα πίσω. Όσα, δηλαδή, μας γύρισε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Κεφαλονιάς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.