Στ. Σπαθής: «Η ανάδειξη της Σάμης του μέλλοντος»

Spread the love

«To the point», που λένε και στο …χωριό μας, είναι οι απόψεις της δημοτικής παρατάξεως «Ανοιχτοί Ορίζοντες» κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.

Το παραλιακό μέτωπο

Το παραλιακό μέτωπο της Σάμης είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα, που πρέπει να απασχολήσει τη δημοτική αρχή, όπως την παρουσιάζει η εν λόγω παράταξη.

Λειτουργική και αισθητική πρέπει να είναι η αναβάθμιση από το Λουτρό μέχρι το Φρείδι, ένα παραλιακό μέτωπο που περιλαμβάνει τρεις παραλίες, λιμάνι, μαρίνα, καρνάγιο, αλιευτικό καταφύγιο, το ποτάμι με το γεφύρι, το λιμάνι της Κολώνας, γήπεδα και Λίμνη Καραβομύλου.

Τμήμα αυτής της ανάπλασης είναι και η ρύθμιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, προκειμένου να ενταχθούν επιμέρους επαγγελματικές δραστηριότητες. Για το λόγο αυτό και υπήρξε πρόταση από την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» για τη διαδικασία του Συμμετοχικού Σχεδιασμού ώστε να αποτελέσει τη βάση για την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα αναδείξει τη Σάμη του μέλλοντος.

Επίσης, ειπώθηκε:

Ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία για την έμπρακτη συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας από τους σεισμούς.

  • Έγινε ενημέρωση του σώματος για την παρέμβαση που έγινε στην τοποθεσία Φώκι της Ερίσσου, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους. «Την πράξη αυτή τη χαρακτηρίσαμε ανοσιούργημα και πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Χωρίς την έγκριση του Δήμου παρόμοιες ενέργειες δεν είναι επιτρεπτές. Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2020 ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί στην Έρισσο και να ασχοληθεί με τα θέματα της περιοχής».
  • Δόθηκε θετική ψήφο στον προϋπολογισμό.
  • Αναφορικά με το θέμα του χαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτων σχολείων της Πυλάρου και της Ερίσσου, θα φροντίσουμε να απασχολήσει το Κοινοβούλιο.
  • Σχετικά με το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης παρουσιάσαμε με σαφήνεια ολοκληρωμένη άποψη για το παραλιακό μέτωπο της Σάμης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.