Προβληματικός και χρεωμένος ο νέος δήμος Κεφαλονιάς! «Φθηνή» η αντιπολίτευση

Spread the love

Τη στιγμή που άπαντες ανησυχούσαν για την ομαλή λειτουργία των δήμων Ληξουρίου και Σάμης διαπιστώθηκε ότι ο δήμος Αργοστολίου έχει τα πιο σοβαρά προβλήματα. Τόσο στη δομή όσο και στα οικονομικά.

Οι λόγοι εξαθλίωσης του δήμου Αργοστολίου

Τι οδήγησε τον δήμο στην εξαθλίωση, λειτουργική και οικονομική;

  • Την διάσπαση των δήμων, που έγινε στο …πόδι από την κυβέρνηση του Σύριζα και πραγματοποιήθηκε με αποκλειστικό στόχο να διασωθεί η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Σύριζα εντός Κεφαλονιάς.
  • Τα τραγικά και άστοχα λάθη που έγιναν επί θητείας του Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος και καταψηφίστηκε στις δημοτικές εκλογές.

Η επιβάρυνση 3εκ. ευρώ από τους άλλους δήμους

Αποκαλυπτικός ήταν ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στην πρώτη συνέντευξη Τύπου

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μεν πρώτη περίπτωση, αυτή της διάσπασης, επιβάρυνε τον δήμο Αργοστολίου με ένα ποσό της τάξεως των 7εκ.ευρώ, που αποτελούν δανειακές υποχρεώσεις και των άλλων δύο δήμων! Αν, από την άλλη, εφαρμοζόταν η αρχή των πληθυσμιακών κριτηρίων, τότε ένα ποσό ύψους περίπου 3εκ. ευρώ θα μετακυλούσε στους δήμους Ληξουρίου και Σάμης. Παράλληλα, δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του εξαιτίας απουσίας υπαλληλικού προσωπικού.

Τα χρέη από ΚΕΔΗΚΕ, ΔΕΥΑ

Από την άλλη, η δε δεύτερη περίπτωση, αυτή της θητείας του Αλέξανδρου Παρίση, ζημίωσε οικονομικά το δήμο. Τα χρέη της ΚΕΔΗΚΕ αγγίζουν τα 500.000 ευρώ και αφορούν οφειλές προς προμηθευτές και συνεργάτες, ενώ το χρέος της ΔΕΥΑ είναι πολλάκις περισσότερο.

Το ακόμα πιο φοβερό είναι ότι η φθηνή και «παλαιοκομματική» αντιπολίτευση που γίνεται αναφορικά με τον «φτωχό στολισμό» αλλά και την αύξηση 300 ευρώ στα οδοιπορικά του προέδρου της ΔΕΥΑ, Σταύρου Σπαθή. Ο οποίος θα εργαστεί νυχθημερόν, προκειμένου να μηδενίσει το χρέος που είχε αφήσει ο Παρίσης και οι συνεργάτες του.  

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου του δημάρχου, Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *