Αντίθετος στην εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι ο Κουρής – “Επιλέξαμε τον τουρισμό”

Spread the love

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς ζήτησαν από τους δύο περιφερειακούς συμβούλους, τον Σταύρο Τραυλό και τον Σωτήρη Κουρή, να πάρουν θέση για το καυτό θέμα της εξόρυξης υδρογονανθράκων, που διχάζει το νησί.

Αναλυτικά ο Σωτήρης Κουρής είπε:

Η θέση μου για τις εξορύξεις ήταν και παραμένει σταθερή από το 2011 όταν είχαμε τις πρώτες έρευνες για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Ιονίου.

Τα επιχειρήματα μου εστιάζονται τόσο στο περιβάλλον όσο και στην σεισμικότητα της περιοχής μας. Σε επίπεδο αναπτυξιακής πορείας ήδη έχουμε επιλέξει την στροφή στον Τουρισμό.

Εάν δε αναπτύξουμε και τον πρωτογενή μας τομέα με την αξιοποίηση της Ιόνιας Γης και των εκλεκτών προϊόντων μας, τότε μπορούμε να έχουμε μία αύξηση του πλούτου στα νησιά μας έτσι ώστε να ζήσουν και οι επόμενες γενιές μας καλά και με αξιοπρέπεια .

Η έρευνα και αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου στην χωρική μας επικράτεια

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μου δίνει την δυνατότητα να αγωνιστώ προς αυτή την κατεύθυνση, για τους πολίτες μας , και αυτό πράττω .

Η θέση της εκάστοτε Κεντρικής Κυβέρνησης που θέλει την έρευνα και αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου στην χωρική μας επικράτεια αντικατοπτρίζει και την αγωνία για ενεργειακή επάρκεια και αύξηση του Εθνικου μας πλούτου.

Αριστερίστικου τύπου κινητοποιήσεις απωθούν

Στα πλαίσια της Ελληνικής Δημοκρατίας μας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος ο κάθε ένας ελέγχεται και επικροτείται για τις επιλογές του, από την εκλογική διαδικασία.

Η νέα κίνηση στον τόπο μας για την μη εξόρυξη των υδρογονανθράκων πρέπει να επαναξιολογήσει τον τρόπο δράσης της και να αποδείξει στους πολίτες μας με σοβαρά επιχειρήματα τις θέσεις της.

Θέλουμε ατράνταχτα επιχειρήματα από επιστήμονες

Αριστερίστικου τύπου κινητοποιήσεις και μάλιστα όταν συνοδεύονται με ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις, όχι μόνο δεν πείθουν αλλά απωθούν. Υπάρχουν αξιολογότατοι συμπολίτες μας επιστήμονες από όλους τους κλάδους με ατράνταχτα επιχειρήματα που μπορούν και πρέπει να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *