Πως θα λειτουργήσουν καλύτερα οι δήμοι Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης

Spread the love

Στο «πόδι» ήταν προγραμματισμένη η διάσπαση των δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης κι αυτό είναι σαφές. Αναπόφευκτα, η νέα κυβέρνηση έφερε τις διατάξεις στο άρθρο 156, του νόμου 4600/2019, με αποκλειστικό στόχο την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που αφορούν τα νομικά πρόσωπα των κατηργημένων δήμων και τη λειτουργία τους μετά την 1-9-2019.

Η αυτοδίκαιη μετατροπή των ΝΠ των καταργούμενων δήμων σε διαδημοτικά νομικά πρόσωπα και συνδέσμους ήταν ένα σημαντικό θέμα για την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία των νομικών προσώπων.

  • Οι ΔΕΥΑ, χαρακτηριστικά και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των καταργούμενων δήμων αποκτούν αυτοδικαίως διαδημοτικό χαρακτήρα με χωρική αρμοδιότητα το σύνολο των νέων δήμων. Και διέπονται από τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από άλλες ειδικές διατάξεις.
  • Τα υφιστάμενα δημοτικά λιμενικά ταμεία των καταργούμενων δήμων από 1-9-2019 αποκτούν αυτοδικαίως διαδημοτικό χαρακτήρα και λειτουργούν βάσει των διατάξεων του άρθρου 244 του ΚΔΚ, όπως ισχύει.

Δείτε την εγκύκλιο πατώντας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *