Πέρασε ο πρώτος προϋπολογισμός του Ληξουρίου με έντονες παρατηρήσεις

Spread the love

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2019, με 14 «ναι» και 5 «όχι» στο δήμο Ληξουρίου. Έστω κι αν συνοδεύτηκε με αιχμές από πλευράς της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα των Αραβαντινού και Ρουχωτά.

Ο δήμαρχος Γιώργος Κατσίβελης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα τόσο της υγείας όσο και της παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο βουλευτής, Παναγής Καππάτος, θα προγραμματίσει συναντήσεις, ενώ γνωστοποίησε και το θέμα των επαφών που είχε με υπουργούς και φορείς στα Υπουργεία Ναυτιλίας και ΥΠΟΜΕΔΙ αναφορικά με την επαναλειτουργία του Λιμεναρχείου στην πόλη.

«Είμαστε ένα Συμβούλιο που θα το ζήλευαν πολλές πόλεις», ανέφερε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν έμπειροι σύμβουλοι. Καταθέσαμε πρώτοι έναν αξιόλογο προϋπολογισμό».

Δ. Αραβαντινός: “Το πλήγμα στην οικονομία”

“Θεωρώ ότι τα 3.000 και 2000 ευρώ στην Φιλαρμονική Σχολή και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους αντίστοιχα”, είπε ο Διονύσης Αραβαντινός

Ο Διονύσης Αραβαντινός ξεκαθάρισε ότι είναι επιτακτική η σαφής εικόνα όλων των επιχειρήσεων του δήμου και συνέχισε:

  • Αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Εθνομουσικολογίας, κανένας φορέας δεν έχει κινητοποιηθεί ακόμα. Θα πληγούν πολλοί τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας από την παύση λειτουργίας του ΤΕΙ.
  • Δεν αναφέρεται στον προϋπολογισμό συγκεκριμένο ποσό για την τουριστική προβολή του δήμου.
  • Θεωρώ ότι τα 3.000 και 2000 ευρώ στην Φιλαρμονική Σχολή και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους αντίστοιχα, είναι λίγα χρήματα για το έργο που προσφέρουν

Ο Βασίλης Ρουχωτάς μεταξύ άλλων επισήμανε:

Ο Βασίλης Ρουχωτάς
  • Η κατάσταση με τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του δήμου, νομίζω, ότι έχει ξεφύγει από κάθε όριο.
  • Να αποφασίσουμε άμεσα να φύγουμε άμεσα από τις επιχειρήσεις και ειδικότερα από την ΔΕΥΑΚ.

Παρέμβαση έκανε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Χρήστος Βολτέρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «με μια τσάπα και ένα φορτηγό που έχουμε στον δήμο μας, ό,τι μπορούμε μαζεύουμε… Που να δώσουμε όμως προτεραιότητα, από τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα. Ο δήμος θα  επιβάλλει πρόστιμο στους παραβάτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *