Ο Σύριζα τα «ρίχνει» σε κυβέρνηση- Κράτσα για την Αγία Ευφημία

Spread the love

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΟΜ ΣΑΜΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για τις πλημμύρες τους ιθύνοντες τον νεοσύστατο δήμο Σάμης και καταγγέλλει την ανυπαρξία τόσο της κυβέρνησης όσο και της περιφέρειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταστροφές από πλημμύρες στην Δ.Ε. Πυλάρου, η Ο.Μ. Σύριζα Σάμης δεν μπορεί να μην καταδικάσει την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής η οποία εκφράζεται κυρίως μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης β΄ βαθμού, αλλά και την παντελή αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης.

Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση φρόντισε να βάλει σοβαρά εμπόδια και στο νεοσύστατο Δήμο Σάμης καθιστώντας τον ανήμπορο να παρέμβει μη έχοντας έσοδα, προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες που δυσχεραίνουν περισσότερο την κατάσταση (ν.4622/19 «Επιτελικό Κράτος»,ν.4623/19 «κυβερνησιμότητα δήμων», ν.4635/19 «Επενδύω στην Ελλάδα», πλήθος υπουργικών αποφάσεων) καθιστώντας το Δήμο Σάμης εξαρτημένο.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σάμης στέκεται αλληλέγγυα στην αγωνία των κατοίκων της Πυλάρου

Οι συνεχιζόμενες πλημμύρες στην περιοχή καθιστούν αναγκαία την λήψη αμέσων πρωτοβουλιών για την τάχιστη επίλυση όλης αυτής της κατάστασης που έχει ανακύψει στις πληγείσες περιοχές (αποζημιώσεις για οικοσκευές, απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο & ζημίες σε τουριστικά καταλύματα ), αλλά και την εκπόνηση αντιπλημμυρικών έργων με σκοπό την οριστική λύση των προβλήματος που βαρύνει την περιοχή επί δεκαετίες.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σάμης στέκεται αλληλέγγυα στην αγωνία των κατοίκων της Πυλάρου και προτίθεται να συμβάλει με πρωτοβουλίες και δράσεις στο να υπάρξει επιτέλους μια οριστική λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα που θα συνεχίσει να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης των καιρικών φαινομένων λόγω της ευρύτερης κλιματικής αλλαγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *