Λ. Κουλουμπαρίτσης: Μια σημαντική Κεφαλονίτικη προσωπικότητα

Spread the love

O Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, με καταγωγή από την ΄Ερισο, είναι ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του «Universite Libre de Bruxelle». Γεννήθηκε το 1941 στην Jadotville του Βελγικού Κογκό και έκανε τις εγκύκλιες σπουδές στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή των Σπετσών.

Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή με θέμα: «L’être et le changement chez Aristote. Essai sur la possibilité d’un ‘système’ métaphysique aristotélicien», XXVII- 840 p. Το βασικό μέρος του έργου του εντάσσεται στο χώρο της Ιστορίας της Φιλοσοφίας.

Αρχικά οι φιλοσοφικές αναζητήσεις εστιάστηκαν στη μελέτη της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας και εν συνεχεία ασχολήθηκε με τους προσωκρατικούς φιλοσόφους και τη διερεύνηση των επιδράσεων της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας στο Δυτικό κόσμο.

Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τα εξής βραβεία: Prix Gegner de l’ Académie des sciences morales et politiques de France (1994), Prix Duculot de l’ Académie royale de Belgique, Classe des Lettres (1991-1995) και Prix Montyon de philosophie et de littérature de l’ Académie française (1999).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *