Οι επιθέσεις Κωνσταντάκη σε …ανεμόμυλους!

Spread the love

Ο Άγγελος Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως Δήμου Κεφαλονιάς, είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στο νησί. Γι’ αυτό και σε περίπτωση «ατυχήματος» του Αλέξανδρου Παρίση πριν τις εκλογές, προωθείται από «κύκλους και τετράγωνα» του Μεγάρου για ν’ αναλάβει τον δημαρχιακό θώκο.

Του Άγγελου Αρτελάρη
Δημοσιογράφου

Και μεταξύ μας, για ποιο λόγο να μην είναι αγαπητός; Είναι νέος, ωραίος, μέρος του δημοτικού συστήματος στο νησί και πρωτίστως, πρόεδρος σε μια υπηρεσία που δημιουργεί μόνο σχέσεις. Είτε σε επίπεδο αθλητισμού, είτε πολιτισμού, είτε περιβάλλοντος, έρευνας και τεχνολογίας. Ως εκ τούτου, δικαίως έχει «κλέψει καρδιές».

Αντιθέτως, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Σπύρος Ματιάτος, είναι εύκολος στόχος για όλους, δεδομένου ότι σκουπίδια θα βρεις σίγουρα. Όπως είναι και η υπεύθυνη Οικονομικών, Σοφία Γαρμπή. Αλλά ο Άγγελος Κωνσταντάκης δημιουργεί μόνο σχέσεις και κάνει δημόσιες σχέσεις εκ θέσεως. Γι’ αυτό και προβάλλεται ως η επόμενη λύση για τον δημαρχιακό θώκο, σε περίπτωση απόσυρσης του Παρίση.

Μόνο που ο Άγγελος Κωνσταντάκης υπό το βάρος των όσων γράφτηκαν στην κυριακάτικη εφημερίδα «Documento», αναφορικά με την υπ’ αριθμ. 153/Π/2018 έκθεση ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης Διαφθοράς και του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2018, έχασε τον έλεγχο.

Σήμερα ανακάλυψε εχθρούς, τους οποίους και χαρακτήρισε «χαφιέδες», διότι «για δικά τους προσωπικά συμφέροντα μας κάνουν πρωτοσελιδο σε Αθηναϊκές φυλλάδες και αναπαράγουν κάποιοι τοπικοί με ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες». Βρήκε, δηλαδή …καρφιά, …σπιούνους και …ρουφιάνους, οι οποίοι και τον κατέδωσαν στους ανθρώπους της κυριακάτικης εφημερίδας.

Ο Άγγελος Κωνσταντάκης ως άνθρωπος της νέας γενιάς και όχι ως πολιτικός «παλιάς κοπής», όπως για παράδειγμα είναι ο νυν δήμαρχος, έπρεπε να κάνει τάχιστα συνέντευξη Τύπου και να «αποστομώσει» όλους όσοι του «επιτίθενται» με επιχειρήματα και έγγραφα. Και βεβαίως, δεν αναφέρομαι στους δημοσιογράφους, οι οποίοι απλά αποκάλυψαν και αποτύπωσαν στο χαρτί την υπ’ αριθμ. 153/Π/2018 έκθεση ελέγχου, αλλά στους αξιωματούχους της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης Διαφθοράς και του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Αυτοί άλλωστε, εντόπισαν όλα αυτά τα στοιχεία.

Αναμφισβήτητα, οι χοροί και τα πανηγύρια που διοργανώνει, κυρίως, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς είναι εξαιρετικά και εξάπτει τον ενθουσιασμό, εν τούτοις, στην πρώτη, ουσιαστικά, κρίση, ο πρόεδρος της επιχείρησης επιδεικνύει αμηχανία και καταφεύγει σε ένα μεγάλο λάθος: Επιτίθεται σε …ανεμόμυλους.

Με τη μόνη διαφορά ότι δεν είναι καν ο Δον Κιχώτης… Και για να θυμίσουμε την ιστορία του τελευταίου ν’ αναφέρουμε ότι, όταν ο Δον Κιχώτης θέλησε να πολεμήσει τους …ανεμόμυλους, κουβέντιασε πολύ με το γεωργό, το χωριανό του, έναν καλοκάγαθο άνθρωπο, αλλά χωρίς πολύ μυαλό στο κεφάλι του.

Του είπε ότι αν κέρδιζαν στη νέα περιπέτεια, τότε θα τον διόριζε διοικητή σε ένα νησί.

Με αυτήν, αλλά και με πολλές άλλες υποσχέσεις, ο Σάντσο Πάνσα, έτσι λεγόταν ο χωρικός, άφησε γυναίκα και παιδιά και πήγε ιπποκόμος του Δον Κιχώτη…

Και εμείς δεν λέμε ότι ο Άγγελος Κωνσταντάκης είναι ιπποκόμος κανενός, αλλά υποστηρίζουμε ότι κακώς ακολουθεί παλιομοδίτικες πολιτικές τακτικές, ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται. Ως νέος και άφθαρτος (με εξαίρεση την υπ’ αριθμ. 153/Π/2018 έκθεση ελέγχου) έπρεπε να ρίξει άμεσα και χωρίς περιστροφές άπλετο φως στις όποιες καταγγελίες και κατηγορίες και να μην ρίξει «νερό στον μύλο» των επικριτών του με καφενειακές εκφράσεις.

Παρόμοιοι χαρακτηρισμοί, ούτε ταιριάζουν σε νέα παιδιά με ορμή και πάθος, όπως είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, αλλά ούτε τους κολακεύουν. Είναι χαρακτηρισμοί, μιας άλλης, σκοτεινής εποχής που ουδεμία θέση έχουν, πλέον, στην πολιτική… Και καιροί, άλλωστε, έχουν αλλάξει…

ΥΓ. Η φωτογραφία που ανήρτησε μπροστά στα γραφεία της ΕΠΟ, μάλλον, πρόκειται για μια ατυχής έμπνευση, που αν μη τι άλλο δεν περνάει το σωστό μήνυμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *