Στενή συνεργασία θα έχουν Κράτσα – Μητσοτάκης για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Spread the love

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ο επόμενος πρωθυπουργός θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφέρειες και στη στενή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την κυβέρνηση.

Η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου συμμετείχε στην σύσκεψη των νεοεκλεγέντων Περιφερειαρχών που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εισαγωγική τοποθέτηση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την υπερκομματική αντιμετώπιση που θα έχει για όλους τους Περιφερειάρχες με δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο για όλες τις Περιφέρειες. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφέρειες και στη στενή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν κρίσιμα έργα υποδομής κι εκσυγχρονισμού των διοικητικών δομών.

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ακόμη στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Περιφέρειες, με πρώτη και πιο σοβαρή τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Προς μεγάλη ικανοποίηση των νεοεκλεγέντων Περιφερειαρχών ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγγειλε την ίδρυση “Συμβουλίου Περιφερειαρχών” υπό τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο της αυριανής κυβέρνησης της Ν.Δ. για τον συντονισμό του προγραμματισμού και του έργου μεταξύ κεντρικής Κυβέρνησης και Περιφερειών.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για διευκόλυνση του έργου των Περιφερειαρχών αντιμετωπίζοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης και στην συνέχεια θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της λειτουργίας του κράτους και των σχέσεων με τις Περιφέρειες.

Στην ανταλλαγή απόψεων που επακολούθησε η Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου παρουσίασε τις προκλήσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τις προτεραιότητες των αναπτυξιακών της σχεδίων αλλά και την συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές αλλά και τις σχέσεις με την Κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά όργανα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *