Ρ. Κράτσα: Παραλάβαμε «καμένη γη» – Άθλια η κατάσταση στην περιφέρεια

Spread the love

«Ευθείες βολές» προς τον πρώην περιφερειάρχη, Θόδωρο Γαλιατσάτο, εξαπέλυσε σήμερα η νυν, Ρόδη Κράτσα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στην οποία είχε συμπαραστάτες τους Σταύρο Τραυλό, Σωτήρη Κουρή, επισήμανε ότι παρέλαβε «καμένη γη», με συνέπεια να ξεκινήσει την αναδιοργάνωση.

«Εσκεμμένα ο Θ. Γαλιατσάτος παραπληροφορεί και οι παρεμβάσεις του είναι άστοχες. Θέλει να βρίσκεται συνεχώς στη δημοσιότητα.

Μεταξύ άλλων είπε η Ρόδη Κράτσα:

  • Δυστυχώς, παραλάβαμε μια περιφέρεια δίχως διοικητική οργάνωση, δεδομένου ότι ήταν υποστελεχωμένη και με όχι τόσο καλή οργάνωση. Η περιφέρεια όχι μόνο δεν ήταν σε τροχιά σύγχρονης διοίκησης, αλλά σε άθλια κατάσταση.
  • Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ευπρέπειας και αξιοπρέπειας. Παράλληλα διαπιστώσαμε καθυστέρηση στις πληρωμές από την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να μην θέλουν να έχουν δουλειές με αυτήν.
  • Δουλεύουμε σκληρά για τη βελτίωση της κατάστασης, νώ θέτουμε τις βάσεις. Δίνω έμφαση στην νησιωτικότητα.
  • Δεν υπήρξε καμία μέριμνα από την προηγούμενη κυβέρνηση και συνάμα από την ΠΙΝ για το Ληξούρι. Η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ό,τι ήταν το 2014. Άνθρωποι ζουν χωρίς επιδότηση ενοικίου. Θα υπάρχει παρέμβαση του υπουργείου για τις εργατικές κατοικίες.
  • Εμπλοκή με τον εργολάβο παρατηρείται στο Μαντζαβινάτειο. Σκοπός μας είναι να ολοκληρωθούν σύντομα οι ενέργειες.
  • Η δημόσια βιβλιοθήκη Ληξουρίου είναι ντροπή που βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση.  

Οι Σταύρος Τραυλός και Σωτήρης Κουρής τόνισε ότι υπάρχει μελέτη για το θέμα μετακίνησης του Εμπορικού Λιμανιού Αργοστολίου, γίνεται προσπάθεια να στηριχτούν οι παραγωγοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *